EP-választás percről percre a Mandinerrel

Olvasson többet a témában! EP-választás.
2009. június 7. 08:00

Június 7-én egész nap exkluzív elemzésekkel, adatokkal és véleményekkel, itt, a Mandineren.

[A romániai EP-választásról szóló Mandiner-hírekért kattintson ide!]

23:22
A jobbikos fiesztán 20-22 év körül lehet az átlagéletkor. Vonáák a sajtó távozására várnak, hogy elkezdődhessen az igazi mulatság.

23:09
A Jobbik választási központját gárdisták vigyázzák, akik senkit sem engednek be akkreditáció nélkül. Egyébként sem lenne sok értelme bemenni, mert a Kongresszusi Központ hamarosan kiteszi az egész kompániát. A rendezvényen az ELTE-BTK HÖK teljes létszámmal képviselteti magát.

22:57
A Jobbik-buli előtt két mikrobusznyi rendőr várakozik, szúrós szemmel figyelik a rendezvényről távozókat.

22:48
Lendvai Ildikó három értelmezését adta az EP-választásnak: papírforma eredmény született; meglepetés, mert más a jobboldali mandátumok megoszlása, mint ahogy gondolták; a részvételi adatok alapján pedig a választók többsége időt kér, amit az MSZP megad nekik, és folytatják a kormányzást. A Jobbik eredménye Lendvai szerint senkinek sem jó. Lendvai gratulált az MKP-nek és az RMDSZ-nek az eredményéhez.

22:47
A Fidesz eredményváróján a legnagyobb tapsot az SZDSZ kiesése kapta, a Jobbik eredményét elszórt taps és csend fogadta.

22:42
Óriáscsirkét vezettek ki az SZDSZ-székházból.

22:31
Az SZDSZ-központ mosdójában a fotósok átkozzák rossz sorsukat: semmit nem kaptak, bezzeg a jobbikosok etetik-itatják a sajtót.

22:20
Az SZDSZ-székház Fodorra vár. Megérkezett Konrád György író, borral, nem pezsgővel.

22:19
Az MSZP-székházból lassan elmennek a fiatalok. Elköszönésük vicces: Szebb jövőt és Kitartást! A szebbjövőzős fiú Orbán Viktor tévében való megjelenésekor olyat is mondott, hogy kurva anyád.

22:17
Havas Szófia, amikor Schmidt Pál arról beszélt, hogy a JOBBIK majdnem elérte az MSZP-t azonnal elhagyta a termet. Egy perce. Gyorsak vagyunk.

22:15
Az SZDSZ-székházba biztonságiak érkeztek, a ház elé rendőrautók parkoltak.

22:14
Izsák város: Fidesz 1300, JOBBIK 162, MSZP 136, MDF 57, SZDSZ 24, MCF 5, Munkáspárt 14, LMP 6.

22:12
Lehet tehát, hogy az MSZP-nek ugyanannyi képviselője lesz az Európai Parlamentben, mint az RMDSZ-nek.

22:11
Azért ez az egész elég durva.

22:07
MSZP: mindenki eltűnt, Tóbiás József és Szabó Zoltán maradt csak. Döbbenet van amúgy.

22:06
SZDSZ: síri csönd, döbbenet. Dávid Ibolyát szidják. Eörsi szerint a JOBBIK által feszegetett kérdésekre választ kéne adni. Nem biztos, hogy este búfelejtőznek, de reggel összeül az ügyvivői testület.

22:02

A hivatalos eredmény: Fidesz 56%, MSZP 17%, Jobbik 15%, MDF 5%. A többiek a küszöb alatt, de micsoda különbség van az LMP-HP 2,6 százaléka és az SZDSZ 2,2 százaléka között...

22:01
Rytkó Emília az OVB-nél elkezdte a hiv. eredményhirdetést. A jelek szerint volt már jobb napja. Nem mosolyog a szíve neki.

21:56
A Ferihegy 1 terminálon cirill betűs felirat: "Nem erről volt szó, Feri!"

21:55
Az SZDSZ-székház udvarán másfél tucat lelkes aktivista izgatottan várja a végeredményeket. A pezsgők a táskában figyelnek.

21:54
Az MSZP-székházban nyugdíjasok ülnek, csóválják a fejüket, amikor a JOBBIK bejelentkezik a tévén, és a háttérben üdvrivalgást hallani.

21:53

A Fidesznél végeredménynek tekintik a 14/4/3/1-es (Fidesz/MSZP/Jobbik/MDF) eredményt. A Szent István térre, a Bazilika elé folyamatosan érkeznek az emberek, emelkedik a hangulat. Játszik a Hot Jazz Band.

21:48
Az SZDSZ-központban egy újságíró telefonon a következő vállalást tette: "itt az egész hiénabanda, most nem mehetek el".

21:45
I. György apostoli király nevében Herényi Károly nádor meghozta első intézkedéseit. Bokros Lajos környezetvédelmi miniszter lesz.
Gazdasági miniszer Puch László. Orbán Viktor egy óra múlva landol Rodostóban. Almássy Kornélt tíz perce lefejezték a Vérmezőn.

21:41

Dunaföldvár, végeredmény. Fidesz: 1482; Jobbik: 347; MSZP: 305; MDF:97; LMP: 34; SZDSZ: 23; Munkáspárt: 11; MCF: 3 szavazat.

21:37
Cigiszünet, bocs mindenkitől. Dávid Ibolya kordont bont a Kossuth téren, Habsburg Györgyöt még ma megkoronázzák a földszinti budiban.

21:34
Szent-Iványi István megérkezett az SZDSZ-székházba, nem nyilatkozik. Fodor Gábor kijött a titokszobából, nem nyilatkozik, sétál, telefonál vagy úgy csinál, mintha. Újságírói vélemény szerint azt kérdezte valakitől, hogy felfér-e az utolsó repülőgépre.

21:32
Ikvai-Szabó Imrét azzal vigasztalja egy barátja, hogy nem szabad feladni. Toljad, Imi, ne add fel! (Mondja egy barátja)

21:31
Mesterházy Attila frakcióvezető tartott sajtótájékoztatót. Közös frakcióülés és országos választmányi ülés lesz a miniszterelnök jelenlétében, folytatni kell a programot, mert már látszanak az eredmények - ugyanakkor a végzett munka kiváló táptalaja a populizmusnak. Az MSZP-nek most társadalmi felelőssége van a populizmussal szembeni küzdelemben.

21:24
Az SZDSZ-székházba végre megérkezett Makány Márta divattervező férje, Dobrovits Mihály turkológus. De hová tűnt Damon Hill?

21:22
Az SZDSZ-székházban az Első Emelet Csakazértis szerelem című száma szól.

21:20
Téves információt jelentettünk meg! Az SZDSZ-székházban az asztalnál unatkozó úriember nem Weinek Leonárd polgármester úr volt, hanem egy szervező, aki szeretne rá hasonlítani. És hazamenni.

21:17
Amúgy könyvhét van. A könyvhét, még könyvnapok néven, először 1929-ben került megrendezésre. Akkor még nem voltunk EU-tagok, még Dávid Ibolya sem élt. Habsburg Ottó 19 éves volt.

21:15

A Reakció videó-interjújának tanúsága szerint Bőhm András még reménykedik.

21:12
Az SZDSZ-székházban a tévén Gurmai Zita MSZP-jelölt tűnt fel, mire a sajtópáholy spontán röhögésben tört ki.

21:10
Az Index azt írja, Budaörsön 7%-ot ért el a Lehet Más a Politika.

21:09
Kiss Péter nem akart nyilatkozni a tévének a "FÖLDSZINT 0" feliratú ajtó előtt, ezért arrébb tessékelte a kamerát.

21:06

Tudósítónk a Blaha Luzja téri aluljáróból jelenti: cigány prímás bácsi nem ment el szavazni, mert nem is hallott róla, de egy ötszázas jól esne neki. Kolompár Orbánban nem bízik, Járóka Líviáról nem hallott. Egy igazi roma vezetőt tart csak hitelesnek, de annak nem jut eszébe a neve. Nyolc perc után eszébe jut: a Flóri.

21:01
Az MSZP-székházban van a két kampányarc, nem vidámak, de a hölgy szexi.

21:00
MSZP. Kiss Péter szerint a választás nem a válságkezelő kormányról szólt, és nem befolyásolja a válságkezelő kormány parlamenti támogatását.

20:57
Budapest VI. kerület, végeredmény. Fidesz 47, MSZP 16, JOBBIK 8, SZDSZ 8, MDF 8 százalék.

20:56
Lakos Imre alpolgármester elkeseredett a XI. kerületből érkező JOBBIK-hírektől. Tudósítónk kérdésére, hogy vajon Demszky Gábor itt lesz-e, cinikusan azt mondja, egy főpolgármesternek nagyon sok dolga van, de ha lenne itt valami szalag, amit átvághat, akkor biztos itt lenne.

20:51
ITT A VÉG: már a Hír TV megy az SZDSZ-nél.

20:50
A Fidesznél nem nagyon tudják, hogy mi van.


20:47
Az MSZP-nél nincs nagy vadulás. Gurmai Zita negyedórája ülve nyilatkozik egy sarokban. Érdekes, hogy nem gesztikulál. Azt mondja, sajnálja, hogy belpolitikai szavazás lett ez a mostani.
 

20:39
Az ATV-n vége a választási műsornak, ezért az SZDSZ-székházban halk zene szól. Más csatorna nem játszik. Megjött Fodor Gábor, azt mondta, sziasztok, majd bement a titokszobába.

20:29
Az SZDSZ-székházba megérkezett tudósítónk párja, Kínai Kálmánné. A taxisnak (nyilván az utastér közérzeti klímája okán) nem merte elmondani, hova megy, ezért a saroktól gyalogolt. Ugyanakkor megérkezés után körülnézett, és elmondta, fél év után ez lenne az első alkalom, hogy kettesben maradhasson Kínai Kálmánnal. Ehhez az kéne, hogy a Mandiner kiküldött stábjának másik fele elmenjen az MSZP-hez.

20:27
GYÓTAPUSZTA A HÁZBAN! Az SZDSZ-esek azzal vigasztalják magukat, hogy egy Gyótapuszta nevű településen, Marcali mellett a második helyezést érték el 8 szavazattal. A Fidesz 100-at kapott. De megvan a második hely. Hatalmas helló Gyótapusztára!

20:21
ZITÁNAK MÁR JÓ! Az MSZP-székházba nagy hanggal, piros kosztümmel megjött Gurmai Zita EP-képviselőjelölt. Szia, édes, puszi - felkiáltással üdvözölte az első, útjába kerülő ismerőst, és vidáman így: "NEKEM MÁR JÓ!" Szanyi Tibornak ugyanakkor nem lehetett jó, mert eltávozott a limuzinjával.

20:20
Az SZDSZ-székház udvarán barna eső szemetel. Eörsi Mátyás szintén egyedül ül egy asztalnál, szintén nem kérdezi újságíró. De tényleg. Semmiről. Ezért mi megkérdeztük. Azt mondja: az alacsonyrészvétel a Fidesz kudarca, mert nem jött létre a népharag, amit akartak. Emellett az SZDSZ-ben, ha lesz képviselőjük, ha nem át kell gondolni a továbbiakat. AZt mondja: nem a választók igényei, hanem a saját nyelvük szerint kritizáltak, és ez hiba.

20:18
Kolompár Orbán és Kiss Róbert nyilatkozott tudósítónknak. Információik szerint a romák ugyanolyan arányban mentek el szavazni most, mint az országgyűlési választásokon, és 95%-uk a CMF-re szavazott, a maradék osztozik az 5%-on, és hogy ez áttörés a romapolitikában. A JOBBIK előretörése tragédia, de a szélsőségek előretörnek Európában, ez van. Járóka Líviával nem vették fel a kapcsolatot, mert hiába roma képviselője az EP-nek, mivel pártpolitikus, nem legitim képviselője a hazai roma társadalomnak.

20:13
Az MSZP-székházban oszlani kezdenek a viharfelhők, viszont a helyükre álló tiszta égbolt narancsszínű. Fiatal aktivisták alkotják a legnagyobb csoportosulást, viccelődnek, fényképezik egymást a telefonokkal, szórakoznak, jól érzik magukat.

20:04
Zászlót égettek, de nem tudni, milyet. A Kossuth téren egy gyülekező csoport zászlót égetettk a rendőrség előállított egy férfit. Egyelőre nem tudni, milyen nációval volt baja az úrnak. Lehet, hogy a Kossuth térre is kéne küldeni tudósítót?

20:02

A Fidesznél nagy a tanácstalanság: a beérkező eredmények alapján a korábban nagyon vörös körzetekben brutálisan erős a Jobbik.

19:58
A hirkereso.hu Top Friss-doboza, mindenki örömére.

19:53 Angelina megint a csúcsra jutott - Férjura lemaradt
19:52 Kakát már megvizsgálta a Real orvosa
19:52 Energiamese
19:51 Moszkva a Világbanknál kilincsel
19:51 Zászlót égettek a Kossuth térnél
19:51 Agyonvertek egy férfit Budapesten
19:49 Atlétika: megvédte állami bajnoki címét az egyemberes csapat
19:49 Hertha BSC: a hónap végén távozik Dieter Hoeness
19:49 Olaszország: banánokkal dobálták meg egy bárban Balotellit
19:49 Sakk: zárásként döntetlent játszott Lékó Anand ellen
19:48 Air France-tragédia: újabb három holttest került elő

19:56
Az SZDSZ-székház titkos belső szobájából szomorú fejű, sóhajtozó emberek távoznak.

19:52
A két csepeli körzet végeredménye. Elég durva.

Fidesz 46%
MSZP 26%
JOBBIK 16%

Fidesz 47%
MSZP 24%
JOBBIK 17%

19:48

Budapest V. kerületéből érkező adatok alapján a Fidesz 60, az MSZP 15-20%-ot kapott.

19:47
Az MSZP székházában a nyúzottnak tűnő Szigetvári Viktor star warsos, birodalmi rohamosztagos pólóban mobilozik.

19:43
Az SZDSZ-nél még nincs sajtótájékoztató, de Horn Gábort már kirugdosták a sajtó elé. Azt mondja, szomorú, hogy Magyarországon egy neonáci párt helyzetbe kerülhet. Bőhm András szerint a sajtóban közzétett eredmények nem exit poll-eredmények, csak egy tegnapi közvélemény-kutatás adatai. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy sokan pezsgőt vettek ma este arra az esetre, ha az SZDSZ nem kerül az EP-be, azt mondta, szomorú, hogy ide jutott az ország. Egyébként elment a wifi, az újságírók unalmukban pálinkáznak. Feltűnően kevés a jó nő, az ATV tudósítója esetleg. AZ ATV van kivetítve és kihangosítva, Weinek Leonárd egyedül ül egy asztalnál, és senki sem akar tőle interjút.

19:38

Sárospatak, 3. sz. vk.: Fidesz: 216, MSZP: 62 szavazat.

19:39
Thürmer Gyula sajnálkozik.

19:38
Az MCF bázisán több a sajtós, mint az érdeklődő: utóbbiakból öt-hat lézeng a helyszínen. Viszont a hírek szerint marhalábszárcsont-leves készül, de még nem tudni, kik fogják elfogyasztani.

19:32

Tudósítónk jelentése szerint Pesterzsébeten, egy nagyon balos, lakótelepi szavazókörben Fidesz-MSZP 156:96.

19:30
Megint az index.hu a forrás. Várady Tibor, az LMP-lista harmadik helyezettje már lélektani áttörést vár. A listamásodik Ivády Gábor még csak meglepetést várt. Ha az LMP-listán lefelé haladva egyre nagyobb dolgok kerülnek szóba, mit várhatunk a tizediktől? Forradalmat? Erdélyt? Hajrá, Európa, hajrá, LMP!

19:22

Egy SZDSZ-aktivista bizakodó a székházban, azt mondja, "ahogy jönnek a budapesti adatok is, úgy nyílik az olló". Ezek szerint jöttek már adatok? Mi erről nem tudunk. De nyíljon az az olló, nem mondjuk, hogy ne nyíljon.

19:17
Az SZDSZ Gizella utcai központja előtt a Mandiner stábja nagyon könnyen talált parkolóhelyet. A székházban hullaszag, újságírók nézik, ahogy a büfések pakolgatják kifelé a pálinkákat. Gyér lesz a forgalom.

19:14

|MSZP| Nyakó István bejelentette, hogy pártja büntetőfeljelentést tesz kampánycsendsértés miatt, mivel szavazóik egész nap tömegesen kapták az sms-eket. A Mandiner javaslata kampánycsend-sértés megelőzésére: az MSZP-szavazók kampánycsend alatt kapcsolják ki a telefonjaikat.

19:12

A mandiner.hu stábja, még mindig Lelky Lola autójával, dugóba szorult az Aréna Pláza közelében. Az MSZP-kinézetű nyugdíjas-kinézetűek tekintete még szomorúbb. A plázacicák érdektelenséget mutatnak, és vihetőnek tűnnek.

19:09
Az index.hu azt írja, hogy az LMP meglepetést vár. Ivády Gábor, a párt EP-lista-másodikja mondta ezt, és arra gondolt, hogy bejutnak. Az LMP a Corvintetőn várja a meglepetést, a meglepetésnek lépcsőznie kell, hogy fölérjen. Ambrus Balázs kollégánk a hír hallatán elindult a Corvintetőre, hogy ott legyen a meglepetés pillanatában. Egy perc múlva visszajött: mégis az MCP-hez megyek, mert a Corvintető már foglalt. Van itt élet.

19:03
Fidesz/MSZP/Jobbik 17/4/1, illetve 16/4/2
A Századvég és a Szonda mérése szerint.

18:58
|MSZP| Zene kezdődött a plazmatévéken, Robbie Williams árpádsávos RW óriásbetűk előtt swingel. TBG és Bede Márton kamerával garázdálkodnak, a HírTV-s Császár Attila Göncz Kingával vált néhány barátságoa szót.

18:53
 

A mandiner.hu stábja Lelky Lola személygépkocsijával hasítja a pocsolyákat Budapest székesfőváros utcáin. Az MSZP-s kinézetű nyugdíjas-kinézetű embereknek roppant szomorú tekintetük van.

18:37
Tudósítónk jelent az MSZP-től: "A székház előtt 2 fekete VW és 5 fekete Audi áll gyászsorfalat az érkező szoci politikusoknak. A nagyteremben fiatal aktivisták pizzát esznek kólával, jókedvűnek tűnnek. Göncz Kinga az első felbukkanó politikus, eltévedt a nemrég átadott székházban, rossz emeletre érkezett, de Bauer Edit kisegítette."

17:45
17 óráig a választók 30,25 százaléka adta le szavazatát.

15:56
Tudósítónk jelentése szerint a budapesti Szent István téren már épül az egyik párt esti eredményváró rendezvényének színpada. A hangafalak mérete alapján nagy bulira készülnek.

15:44
15 óráig a magyarországi választók 24,09 százaléka adta le voksát. (Ennek alapján tarthatónak tűnik 35-38%-os prognózisunk.)

14:10
35-38%-os lesz a választási részvétel
A Mandiner.hu modellje alapján idén nem érjük el a 2004-es 38,5%-os választói aktivitást.

13:33
A 13 órás részvételi adat 19,4 százalék.

12:59
12,85%-os részvétel 11-ig Pécsett
Az EP-választással egy időben Pécsett időközi országgyűlési választás is zajlik.

12:33

Megérkezett az ígért zápor Budapestre. Az ország egyes részein jégeső, felhőszakadás és viharos szél is lehet. (köpönyeg.hu)


12:20
Eltűnt Bokros Lajos - nem jelent meg az előre egyeztetett sajtószavazáson, s telefonon sem tudják elérni sem újságírók, sem az MDF elnökségi tagjai. (NOL)

11:45
A várakozás unalmas/nehéz perceire a Fekete Vipera választási jelenete (angol nyelven), Benkő kolléga ajánlásával:


11:37
Mint öt éve: 13,77% a 11 órás részvétel

09:38
9 órai részvétel: 6,03 százalék

08:27
7 órakor 1 százalékos az országos részvétel

06:21
Szlovákiában kétszer annyi szavazatot kapott az MKP, mint Slotáék

Nem tudja kivárni az eredményeket? Már napközben tudni szeretné, mekkora lesz a részvétel estére?

EP-választási eredmények Magyarországról, a Felvidékről és Erdélyből elsőként a Mandineren. Mi nem várunk este 10-ig. Kövesse a Mandinert június 6-án és 7-én, egész nap!Fodor Gábor akkor jön ki a titokszobából, ha teljesen végleges eredmény lesz. Gábor, ne feledd majd lekapcsolni a villanyt.

20:42
Nem bírnak magukkal az ünneplők: már oszlatják a tömeget az MDF-székházban.

20:41
A JOBBIK-hoz nem engednek be újságírók sajtóigazolvány nélkül. Kár, fiúk, gyertek vissza.

20:40

Vecsésen az MSZP a harmadik erő. A százalékok: 60-18-16. Végeredmény.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/81

Beérkezett trackbackekKommentek időrend | fordított időrend | értékelés szerintKérdés: ez nem kampánycsendsértés a NOL részéről?
http://nol.hu/archivum/ep-valasztas_percrol_percre

Hihi... szerintem végülis ez valahol egy hír, arról szoktak írni, ha a prominens emberek elmennek szavazni - origon van is kép Bajnairól.

Viszont a NOL esetében ez mégis csak valahol vicces, mert a kezdőlapon ki vín írva, hogy nem közölnek belföldi politikai híreket. Így megfogalmazva viszont simán belefér, tehát kampánycsendet nem sértett, csak a saját maguk által megfogalmazottakat nem tartották be :P

http://index.hu/belfold/2009/06/05/vasarnap_hetig_kampanycse..
Szerintem képlékeny a dolog, én nem foglalkoznék ilyesmivel, szerintem az ilyesmi, mint amit a NOL csinál, belefér. Lajos, Lajos.

A kampánycsend hülyeség, Lajost pedig valószínűleg elrabolta a FIDESZ! Programostól!!!

Turul, szerintem ez egy Somogyi Zoltán által kiagyalt kampányfogás.

Itt Dunaújvárosban is elkezdett esni... részvétel tekintetében nem túl jók a kilátások.
De az SZDSZ-MDF kiesése, és az MSZP leszereplése még széppé teheti a napot :)

Már alatta vagyunk a 2004-es választásnak.... :-(((

Így úgy tűnik a Jobbik madátuma biztos, de sajnos az szdsz is reménykedhet.... :-(((((

Egy kissé frissebb híreket.
Vagy az indexet kell olvasnom :(

Gabe:
Igyekszünk, de kisebb stábbal dolgozunk. :D

Jóvanna, csak drukkolok nektek, meg ide klikkolok.
(Az index úgyis percek alatt jön csak be...)

Mondjuk én Csepelről csak jobbos szavazókat ismerek...

És holnap lesz majd olyan plakát, hogy mostantól nem a 200K+1, hanem az árpádsávosok hozzák a törvényeket?
(És csak én kommentelek itt, vaze? Pedig még el se kezdtem inni.)

Ha igaz, ez a Jobbik 10%-a, a Fidesznek is el kell ezen gondolkodnia, az egyértelmű, hogy a közbiztonságnak sokkal nagyobb teret kell szentelnie, nem kis része van ennek ugyanis a 10%-ban...

olyan z a fodor-dolog, mint OV 94-ben, aki hokimeccset nézett egyedül (majd a nranacs szerint már csak hokizott egyedül)

Pécsett közel végeredmény van: 64% 24%, Jobbik 7% körül. ez az országgyűlési választás...

Gurmai Zitának üzenem: jók voltak az adócsökkentős plakátok az EU-szavazás ürügyén...

Piliscsaba
Fidesz 64%
Jobbik 12%
Mszp 10%
Mdf 7%
LMP 4%

Nem Dobrovics, hanem Dobrovits!

Sziasztok!

Szép munka volt a közvetítés, grat! :)

De a betűtípusban nem fogunk megegyezni :D


Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó