A lap

Magát szabadelvű-konzervatívnak, nemzeti liberálisnak, nemzeti konzervatívnak valló szerkesztőgárdánk alapvető élményei közé sorolja Tisza István karizmáját, Krúdy Gyulát, Esterházy Pétert és Sütő Andrást, Ákos és az Anima Sound System zenéjét, Sáros és Alsó-Fehér vármegyék múltját, a nagykörűi Tisza-partot, a polgári tudatmódosítót (bort), Gyurcsány Ferencet, a szanalmas.hu-t, Sas Józsefet és a Hun Szövetséget. Nem vagyunk függetlenek, de iróniával szemléljük magunkat és a hozzánk közel álló politikai tábort is. Hiszünk a vélemények sokszínűségében, a szabadságban, a hagyományban, a magyar történelemben és nevetnünk kell, ha Batiz Andrást látjuk a televízióban.

2008. augusztus: Az új onlájn Reakció indulása.
2008. július: A printkiadású reakció búcsúszáma.
2007. szeptember: Az UFiból Reakció lett. Bővebb, szebb, változatosabb.
2007. május: Új kiadója van a lapnak, a Szindbád Szindikátus Kft., melynek többségi tulajdonosa a Közép-Európai Média Zrt.
2004. május: Immár teljesen színes az UFi, havonta 40 oldalon.
2003. szeptember: Óriásplakát-kampánnyal és rikkancsok által osztogatott ingyenes bemutatkozó példányokkal vezetjük fel következő havi megjelenésünket az újságosstandokon. A bankbotránnyal foglalkozó címlapunk, összeállításunk és szlogenünk („Ne szólj Szász, nem fáj fejem”) nagy visszhangot vált ki.
2003. május: Ismét arculatot váltunk, 32 oldalon, színes borítóval jelenünk meg, és immár hivatalosan is UFi a lap címe. A korábbi ingyenesség után immár előfizetési díjat kérünk postai megrendelőinktől.
2003. február: A lapunkban megjelenő dokumentum által elindított lavina elsodorja Kiss Elemér kancelláriaminisztert.
2002. szeptember: A független médiaértelmiségivé válás újabb állomása; az újságot immár nem a Fidelitas Országos Elnöksége, hanem a Verba Volant Kft. adja ki. 24 oldalon jelenünk meg.
2002. június: A D-209 botrány alkalmából megjelent első, s mindmáig egyetlen különszámunk anyagai számos helyen jelennek meg hivatkozásként.
2002: A választásokat követően úgy döntünk, alapjaiban változtatjuk meg a lap koncepcióját. A nagyközönséghez szóló magazinná alakulunk, újra fekete-fehérben, csak tizenhat oldalon, de jóval nagyobb példányszámban jelenünk meg, a Fidelitas belső életével foglalkozó rész kikerül a lapból. Megszületnek a hónap nyertese/vesztese, a Doromboló Cicus-díj és a Háló és puding rovatok.
2001: A korábbi amatőr layout-ot némiképp profibb külcsín váltja fel, jobb minőségű papíron, narancs és szürkéskék színekben jelenünk meg. A lap szerkezetében már világosan elkülönül a szervezeti hírekkel foglalkozó és a magazin-rész. Elindul a Lapzsemle, a Polgfilter és a Yo-Hely. Az Utolsó Figyelmeztetés továbbra is pár ezer Fidelitas-taghoz jut el postán, a különféle rendezvényeken bárki hozzáférhet.
2000: Átálltunk nyomdai előállításra és fényes-csúszós papírra, a fekete mellett megjelent a narancssárga szín is. Azóta is állandó rovatunk a Múltidéző.
1999: Lapunk születésének éve. Az UFi, leánykori nevén Utolsó Figyelmeztetés a Fidelitas korábbi, Hírlevél című kiadványát váltotta fel, s lett az ifjúsági szervezet belső orgánuma, néhány fénymásolt, fekete-fehér oldalon, rendszertelen időközönként. A kiadvány címe egyik vicces kedvű szerkesztőnk szellemi terméke, amit azóta sem nagyon tudunk megmagyarázni.

Blogajánló

Pesszimista ország

Olyan országok lakói bizonyulnak nálunk optimistábbnak, mint Etiópia, Afganisztán, Irak. Csupa békés, vidám, gazdag hely.
Kötöttségek nélkül | Fedor

 

EP-választás percről percre a Mandinerrel

EP-választási eredmények Magyarországról, a Felvidékről és Erdélyből a Mandineren.
Mandiner | Mandiner

 

Felvidék választ

Az MKP a 2 EP-mandátuma megőrzésére készül.
Reakció | TuRuL_2k2

 

Cigánykampány Hevesben

Az MCF Roma Összefogás Tarnadobon.
Proszektúra | Proszektura

 

Kampánycsendélet

Az ember kénytelen a pártoskodás helyett értelmes dolgokkal tölteni az idejét.
killtheradical | bs395

 
Híradó reggel szerk. Balogh Ákos Gergely

Magyarok vs. Slotáék 2:1

Szlovákiában 19%-os volt a részvétel. [2 komment]

 
 
 

A lap | Impresszum | Kapcsolat | Médiaajánlat